søndag den 17. marts 2013

Knud Rasmussen, Nikolaj Kirk, Mads

Så blev trøjen færdig til Mads
For et stykke tid siden havde jeg et indlæg om, at Mads havde set kokken Nikolaj Kirk i et Nak og Æd program, havde en trøje på som Mads også gerne ville eje. Efter søgen på nettet fandt vi dette billede i bogen Nordisk strik med traditioner.


Den er strikket i Léttlopi fra istex og garnet er købt hos Hønsestrik i Aalborg.
Den har været hyggelig at strikke selvom der er mønster hele vejen.
Og den blev færdig før foråret kom og der ligger ingen ufærdige projektet og venter, ihvertfald ikke strik.

15 kommentarer:

 1. Hold da op den er fin. Kæmpe arbejde med mønster hele vejen.
  Kh. Hanne

  SvarSlet
 2. Hej Hanne, tak for det, næste projekt skal også være mere overkommelig. Kh Dorte

  SvarSlet
 3. Hej Dorte. Tusind tak for billedet af Nak og æd trøjen. Den er blevet super flot. Håber du har skrevet noter undervejs i strikkeriet, for når jeg hænger billedet op i butikken, vil du sikkert få nogle forespørgsler på mønsteret :-)
  Venlig hilsen
  Edith Vindelev, Hønsestriku

  SvarSlet
 4. Hej Edith jeg fik nok ikke skrevet mange noter men kan da stadigvæk huske en del, jeg tror jeg vil prøve at skrive lidt ned og lægge det på bloggen. HIlsener fra Dorte

  SvarSlet
 5. Hej Dorte :-)
  Mega flot trøje!
  Hvordan er kanterne lavet? er det rille-ret, eller blot glatstrik til kant? eller?
  Strikkehilsen
  Lene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det.
   Jeg har strikket glatstrik og så ruller den
   lidt.
   Hilsen Dorte

   Slet
  2. Hej Dorthe :-)
   Tak for svaret! Synes også, at det ser flot ud med glatstrik (på min strikke prøve), men kunne ikke rigtig vurderer, om det går at gøre det fornede på en stor sweater. Så det er rigtig dejligt af vide, at det er sådan du har lavet den. For din ser jo rigtig godt ud!
   Mange tak for hjælpe!
   Hilsen
   Lene :-)

   Slet
 6. Hejsa Dorte
  Har du et mønster du vil sælge, så vil jeg blive meget glad. Min søn laver Grønlandsk ekspetitioner og så må man da bare have en Knud Rasmussen sweater :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe, lyder spændende med grønlandske ekspeditioner. Jeg har ikke nogen opskrift til trøjen.
   Jeg havde engang strikket en trøje fra Drops nr. 85-5 til ham. Den opskrift har jeg brugt og udeladt rib og i stedet strikket nogle pinde i glatstrikning som ruller en lille smule. Halsen er også lavet uden rib og med glatstrikning som ruler lidt. Den er strikket i Lettlopi. Fordi der er så meget mønster i denne sweater, skal du nok strikke den en størrelse større end du plejer for mønstret trækker det lidt sammen. Så mønstret jeg har brugt er fra Drops 85-5. God fornøjelse med det.

   Slet
  2. Hej Dorte
   takker mange gange for svar, jeg må prøve om jeg kan finde ud af det med mønsteret fra Drops ;)

   Slet
 7. Hej Dorte �� Jeg er næsten i gang med trøjen til min kæreste, str. XL da den strikkes i Lettlopi, men jeg får kun 34 stjerner på række og du har i hvert fald ca. 44 ... �� Kan du gennemskue hvad jeg gør galt? Hilsen Mette ��

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej, jeg har talt "stjernene" på hans trøje, jeg har 52 stjerner forneden hele vejen rundt. Og jeg er sikker på at jeg har strikket i str. M for det plejer jeg til ham.
   Håber det kan bruges, det er jo et stykke tid siden jeg har strikke den.
   Hilsen Dorte

   Slet
 8. Hej igen
  Kan du hjælpe mig? Min trøje har 192 masker, dvs. 48 stjerner, da diagrammet er over 4 masker, men jeg kan bare ikke få det til at passe ... har du haft samme problemer når du har været en pind rundt?
  De bedste hilsner fra Mette

  SvarSlet
 9. Det er jo ca. 4 år siden jeg har strikket den, og det kan jeg ikke helt huske. Jeg har talt op, hvis jeg har 52 stjerner forneden som er en rapport på 4 masker, passer det med at jeg har 208 m på pinden. Håber det kan bruges. Hilsener Dorte

  SvarSlet
 10. Tak for hjælpen - jeg var startet forkert, derfor passede mønsteret ikke 😊

  SvarSlet

Tusind tak for dit besøg og din kommentar